)
Suparnice oduševljene nastupima Mikaele Shiffrin

Mlada Amerikanka blista u slalomu

Suparnice oduševljene nastupima Mikaele Shiffrin

Sinoćnjom pobjedom u slalomskoj utrci u austrijskom Flachauu, mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin pokazala je da se trenutno nalazi možda u najboljoj formi od svih skijašica u Svjetskom kupu. 

Način na koji skija i pobjeđuje oduševljava sve poklonike skijanja, a njene suparnice n stazi imaju samo riječi hvale za 18-godišnju Amerikanku koja u karijeri već ima svjetsko zlato i sedam slalomskih pobjeda u Svjetskom kupu od čega tri ove sezone. 

"Lijepo je kada imate priliku pjevati himnu svoje zemlje nakon pobjede. Nadam se da ću imati priliku čuti himnu i u Sočiju. Lijepo je ići na OI u ulozi favorita, i nadam se da će moj san postati java", poručila je Shiffrinova koja preuzima ulogu prve favoritkinje za zlato na OI. 

"Ona trenutno skija skoro nepogrešivo. Fantastična je, posebno u slalomu, ali nije nepobjediva. Ne smijem tako razmišljati, jer onda moje skijanje ne bi imalo smisla", poručila je Austrijanka Michaela Kirchgasser. 

"Ona je trenutno poput voza na stazi. Na momente izgleda tako suvereno da pomislite kako nije u stanju napraviti grešku", kaže trenutno vodeća skijašica Svjetskog kupa Maria Hoefl-Riesch, a sličnog mišljenja je i odlična švedska slalomašica Maria Pietilae-Holmner. 

"Ona je najveća favoritkinja za zlato u Sočiju, ali i moj plasman na postolje u Flachauu je jaka poruka", istakla je Šveđanka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.