Super-kombinacija: Dressen najbolji u spustu

Zimske olimpijske igre u PyeongChangu

Super-kombinacija: Dressen najbolji u spustu

Večeras je u Jeongseon Centru u blizini PyeongChanga počelo takmičenje za mušakrce u super-kombinaciji, a nakon spusta na prvoj poziciji se nalazi sjajni Nijemac Thomas Dressen.

Dressen je stazu odvezao u vremenu od 1:19.24, a drugoplasiranom Akselu Lundu Svindalu je do pošlo za rukom sa sedam desetinki zaostatka (1:19.31) za njemačkim skijašem.

Nakon spusta treću poziciju je zauzeo Austrijanac Matthias Mayer sa vremenom od 1:19.37, dok je četvrti Kjetil Jansrud (1:19.51).

Petu i šestu poziciju su zauzela dva Italijana, Christof Innerhofer (1:19.77) i Peter Fill (1:19.92).

Kada su u pitanju skijaši iz regiona, Slovenac Martin Cater je spust završio na 13. mjestu, njegov sunarodnjak Klemen Kosi je bio 16., a Hadalin 21. Srbijanski skijaš Marko Vukičević je završio na 24. mjestu, Hrvat Filip Zubčević na 28., a Natko Zrnčić Dim na 40.
Slovenac Kline je bio 43. Skijaš sa Kosova Albin Tahiri je ostvario 55. mjesto dok je Marko Stevović iz Srbije završio spust na 59. mjestu.

Treba dodati da je i tokom održavanja utrke spusta u Jeongeseonu puhao jak vjetar, koji već nekoliko dana pravi velike probleme organizatorima Zimskih olimpijskih igara. Sami početak spusta su obilježila dva pada, Amerikanca Cochran-Sieglea i onaj nešto teži Rusa Pavela Trikhicheva.

Uskoro će svoju priliku da se probiju u vrh ukupnog poretka dobiti i "slalomaši" s obzirom da bi se takmičenje u super-kombinaciji trebalo nastaviti utrkom slaloma koja je zakazana za 7:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti