Svendsen slavio u Anterselvi
Emilk Hegle Svendsen

Nova pobjeda Norvežana

Svendsen slavio u Anterselvi

Adnan Beganović

U okviru Svjetskog kupa za biatlonce, na sprint utrci od 10 kilometara, u talijanskoj Anterselvi pobjedio je Norvežanin Emil Hegle Svendsen. 

Sjajnom norveškom biatloncu ovo je četvrta pobjeda u sezoni koja ga učvršćuje na prvom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 45 bodova više od Poljaka Sikore i 100 bodova više od svog sunarodnjaka Bergmana.

Na jučerašnjem sprintu Svendsen je slavio ispred Šveđenina Bjorna Ferryja i Poljaka Tomasza Sikore. Sva trojica biatlonaca pucala su savršeno (10/10), pa je pobjednika odlučio sprint u samom cilju utrke.

Slab dan u Anterselvi imali su ruski biatlonci, Maksim Čudov završio je utrku tek na 13., a Ivan Čerezov na 16. mjestu.


Antholz - Anterselva, 10 km:
1.Svendsen (Norveška) 24:52.5
2.Ferry (Švedska) +3.6
3.Sikora (Poljska) +6.7

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.