Svindal: OI trebaju biti zabava, a ne politička igra

Svindal: OI trebaju biti zabava, a ne politička igra

Vodeći skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal nalazi se u sjajnoj formi i s nestrpljenjem očekuje legendarni spust u Kitzbuhelu. Norvežanin nikad u karijeri nije slavio na legendarnoj stazi Streif. 

"Velika je čast pobijediti na spustu u Kitzbuhelu, ali nije to ipak kako pobjeda na Olimpijskim igrama ili pobjeda u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sve utrke Svjetskog kupa boduju se isto, tako da je svaka utrka jednako važna", rekao je Lund Svindal. 

"Miller je odlično skijao na treningu, ja sam bio nešto lošiji, ali sam u donjem dijelu staze osjetio da mogu mnogo bolje. Mislim da mogu skijati odlično u nedjelju, pogotovo u gornjem dijelu, gdje sam na treningu bio malo rezervisan", istakao je Norvežanin, koji je predstavio novu kacigu s kojom će skijati u Sočiju. 

"Olimpijske igre bi trebale biti jedna zabava i zbog toga sam odabrao ovu kacigu. Ima mnogo negativnih priča oko Olimpijskih igara u Sočiju vezanih za politiku, a novom kacigom ja želim svima poručiti da su OI veliak prilika za zabavu", poručio je Svindal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.