Svindal zbog koljena uzima predah
Aksel Lund Svindal

Nakon osvojene medalje u Garmishu

Svindal zbog koljena uzima predah

M. Maksimović

Aksel Lund svindal je u Garmishu osvojio još jednu medalju, odbranio je naslov svjetskog prvaka u kombinaciji, ali je medalju skupo platio.

Stradalo je koljeno i Norvežanin je odlučio malo odmoriti, uzeti pauzu. Za sada na određeno vrijeme.

''Razgovarao sa doktorima, sa mojim fizioterapeutom nakon čega sam odlučio uzeti predah.U Garmishu sam zaradio neugodnu povredu koljena koje je kruto i svakako ne želim
doći u situaciju da jedan dan mogu skijati, drugi opet ne.Sada će se malo odmoriti, vidjet ćemo kako će koljeno reagovati, od toga će zavisiti kada ću se ponovo vratiti na stazu'' istakao je Svindal.

Sezona Svjetskog kupa za skijaše ulazi u završnicu, Svindal je trenutačno treći u ukupnom poretku sa 713 bodova. Ispred njega je Dider Cuche sa 725 bodova, dok je vodeći čovjek Ivica Kostelić sa 1249 bodova. S obzirom na činjenicu da će Svindal propustiti određen utrke, da je Cuche povrijeđen, Kostelić je vrlo blizu ukupnog trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.