Svindalu zlato, Zrnčić - Dim brončani

Svjetsko prvenstvo

Svindalu zlato, Zrnčić - Dim brončani

Adnan Beganović

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u francuskom Val d'Isereu danas je vožena superkombinacija. Zlato je pripalo Norvežaninu Aksel Lund Svindalu, srebro Francuzu Lizerouxu, a broncu je osvojio hrvatski skijaš Natko Zrnčić – Dim. 

Iskusni Norvežanin Aksel Lund Svindal sjajno je odvozio spust i stekao ogromnu prednost prije vožnje slaloma. Na kraju današnje superkomnbinacije Svindal je prvo mjesto zauzeo sa velikom prednošću od 90 stotinki nad drugoplasiranim Francuzom Lizerouxom.

Bronzanu medalju i veliko slavlje Hrvatskoj donio je mladi Natko Zrnčić – Dim. Mladi hrvatski skijaš je nakon spusta zauzimao 6. mjesto, ali pametnom vožnjom u slalomu uspio je doći do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri.

Francuz Jean-Baptiste Grange i Amerikanac Bode Miller, najveći favoriti za zlato, nisu uspjeli završiti utrku slaloma, te su tako još jednom razočarali svoje navijače.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti