Svjetski kup se širi na Kinu, Tursku...
Kina i Kazahstan su spremni

Austrijanci su protiv

Svjetski kup se širi na Kinu, Tursku...

M. Maksimović

Svjetski kup u skijanju uskoro bi se mogao proširiti na Kinu, Kazahstan i Tursku, najavio je predsjednik Svjetske skijaške federacije (FIS) Gian Franco Kasper. Trenutačno je 'skijaška karavana' koncentrisana na Evropu i Sjevernu Ameriku, međutim čelnici FIS-a žele proširiti tržište i na ostale zemlje svijeta.

"Kazahstan i Kina već sada žele ugostiti utrke Svjetskog kupa, postoji interes i u Turskoj, te brojnim drugim zemljama," kazao je Kaspar te dodao: "Sigurno ćemo se proširiti na istočnu Evropu i Aziju".

Protiv Kasparove ideje odmah su se oglasili Austrijanci jer bi možda izgubili neku od utrka iz kalendara, no Kaspar smatra kako to neće spriječiti širenje Svjetskog kupa. "Austrijanci se bune jer bi možda izgubili koju utrku, što je za njih katastrofa. Međutim, ukoliko želimo biti svjetski sport moramo se širiti," dodao je Švicarac, te naveo primjer Turske. "Na spomen Turske svi prvo pomisle na plaže, no 80 posto te zemlje je više od 800 metara i tamo ima mnogo snijega."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.