Svjetski prvak, David Wise uzeo zlato i Sočiju

Po prvi put halfpipe na Igrama

Svjetski prvak, David Wise uzeo zlato i Sočiju

Četvrti komplet medalja u slobodnom skijanju večeras su dijelili takmičari u halfpipeu. Disciplini koja je po prvi put na olimpijskim igrama. Čovjek koji ima tri naslova u superpipeu na Winter games, koji ima naslov svjetskog prvaka u halfpipeu, Amerikanac David Wise, večeras je stigao do zlatne medalje.

Već u prvoj vožnji finala Wise je zaradio visokih 92.00 što je bilo dovoljno za zlato. Srebro je pripalo svjetskom prvaku iz 2011. godine, Kanađaninu Mikeu Riddleu sa 90.60 koliko je osigurao u drugoj vožnji.
Francuz Kevin Rolland, svjetski prvak iz 2009. godine sa 88.60.

U centru pažnje su u ovom finalu bila braća Josiah i Beau - James Wells sa Novog Zelanda, ali oni nisu uspjeli doći do medalje. Josiah je bio četvrti sa 85.60, Beau - James sa 80.00, šesti.

Rezultati:
1. David Wise (USA) 92.00
2. Mike Riddle (Kan) 90.60
3. Kevin Rolland (Fra) 88.60
4. Josiah Wells (Nzl) 85.60
5. Noah Bowman (Kan) 82.60
6. Beau-James Wells (Nzl) 80.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.