Tanja Karišik izborila nastup u finalnoj utrci

Drugo mjesto u kvalifikacija SP-a u Falunu

Tanja Karišik izborila nastup u finalnoj utrci

Dobar rezultat Mladena Plakalović u kvalifikacionoj utrci dobrim nastupom potvrdila je i Tanja Karišik, koja je u kvalifikacionoj utrci za žene na pet kilometara na SP-u u norveškom Falunu osvojila drugo mjesto.

Brža od Karišikove bila je samo Kineskinja Chunxue Chi, koja je od predstavnice naše zemlje bila brža za cijelih 50 sekundi. Australijanka Casey Wright je utrku završila na trećem mjestu.

Preostale bh. takmičarke nisu bile uspješne kao Tanja Karišik. Katarina Bogdanović završila je na 26. mjestu, dok je Sara Muminović utrku okončala kao 28. Posljednja predstavnica Bosne i Hercegovine, Teodora Đukić, utrku skijaškog trčanja na 5 kilometara plasirala se na 32. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti