Tanja Karišik nastupa prva za BiH
Tanja Karišik

Vancouver 2010

Tanja Karišik nastupa prva za BiH

M. Skaka

U večerašnjoj noći, u 18 sati po lokalnom ili 3 u jutro po našem vremenu svečano će se otvoriti XXI Zimske Olimpijske igre u Vancouveru. Naši Olimpijci se pripremaju za nastupe, svi su zdravi  i većinu vremena provode na treninzima zajedno sa svojim trenerima.

Naša prva takmičarka na ZOI u Vankuveru je Tanja Karišik će nastupiti u biatlonu. Tanja danas ima zvanični trening, sprint 7.5 km, a takmičenje je 13.02. u 13 sati prema kanadskom vremenu (u ponoć prema našem vremenu), dan nakon otvaranja Olimpijade.

Dan kasnije, 14. februara Tanja ima zvanični Cross country trening, slobodna tehnika na 10 km a 15. februara takmičenje.

Mladen Plakalović je drugi bh. Olimpijac koji će našu zemlju predstavljati u Cross Coutry, slobodna tehnika na 15 km. Mladen će zvanični trening imati 14. februara a takmičenje 15. februara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.