Ted Ligety pokorio Kranjsku Goru

Ted Ligety pokorio Kranjsku Goru

Adnan Beganović

Danas je u okviru svjetskog skijaškog kupa za muškarce vožena utrka veleslaloma u Kranjskoj Gori. Pobjednik današnje utrke bio je Amerikanac Ted Ligety.

Američki skijaš Ted Ligety je uspio odbraniti titulu najboljeg u Kranjskoj Gori od prošle godine. Amerikanac je nakon prvog laufa bio na trećem mjesti ali sjajnom vožnjom u drugom laufu ponovio je uspjeh iz prošle godine.

Drugo mjesto danas je pripalo Švicarcu Didieru Cucheu koji je za pobjednikom zaostao 19 stotinki, dok je na trećem mjestu završio talijanski skijaš Massimiliano Blardone. Didier Cuche je današnjim drugim mjestom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku veleslalomaša jer vodeći prije ove utrke, Austrijanac Benjamin Reich, danas nije briljirao, te se nije uspio plasirati među prvih 10 skijaša.

Vodeći u generalnom poretku, Ivica Kostelić, plasirao se na 20. mjesto ali i to mu je bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto u generalnom poretku skijaša.

 

Kranjska Gora, veleslalom, rezultati:
1. Ted Ligety (SAD) 2:19.92
2. Didier Cuche (Švicarska) +0.19
3. Massimiliano Blardone (Italija) +0.34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.