Ted Ligety slavio u veleslalomu u Kranjskoj Gori

Fantastičan dan za Benjamina Raicha

Ted Ligety slavio u veleslalomu u Kranjskoj Gori

Amerikanac Ted Ligety pobjednik je sjajnog veleslaloma u Kranjskoj Gori. Ligety je još jednom pokazao da je u ovom trenutku najbolji veleslalomaš na svijetu.

Ligety je bio vodeći i nakon prve vožnje, a na kraju je slavio u vremenu 2:30.80. Uprkos još jednoj pobjedi Ligetyja glavna priča dana je austrijski veteran Benjamin Raich. Raich je nakon prve vožnje bio na 17. mjestu, ali je najboljom drugom vožnjom na kraju osvojio drugo mjesto sa samo 18 stotinki zaostatka za Ligetyjem.

Kao treći na postolje se popeo mladi norveški skijaš Henrik Krisoffersen koji je imao 25 stotinki zaostatka za pobjednikom. Vodeći u veleslalomu Marcel Hirscher danas je osvojio četvrto mjesto, dok je Aksel Lund Svindal završio na 17 mjestu.

Uoči posljednje utrke u Lenzerhideu vodeći u poretku veleslaloma je Marcel Hirscher sa 510 bodova, drugi je Ted Ligety sa 460, treći Alexis Pinturault ima 378, četvrti Thomasa Fanara 278, dok je na petom mjestu Benjamin Raich sa 218 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Aksel Lund Svindal sa 1046 bodova, Marcel Hirscher na drugom mjestu ima 1005, Pinturault je treći sa 787, Ted Ligety na četvrtom mjestu ima 729 bodova, dok je na petom mjestu Kjetil Jansrud sa 603 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.