Tessa Worley u dijeliću sekunde
Tessa Worley

Druga pobjeda zaredom za Francuskinju

Tessa Worley u dijeliću sekunde

M. Maksimović

Slalom u Val d'Isereu je bio zanimljiv, neizvjestan, ali je veleslalomska utrka skijašica u švicarskom St. Moritzu ponudila pravu dramu.Loši vremenski uslovi su stvarali i danas puno problema skijašicama, druga utrka je vožena nakon sat vremena odgode i u takvoj situaciji najbolje živce je imala Francuskinja Tessa Worley koja je pobjednica trećeg veleslaloma sezone.

Worley je do druge pobjede zaredom stigla sa samo jednom stotinkom sekunde prednosti ispred Tanje  Poutiainen i Tine Maze koja je zaostala 31 stotinku. Poredak je nakon prve vožnje bio potpuno drugačiji. Viktoria Rebensburg je držala prvo mjesto, njena zemljakinja Kathrin Hoelzl drugo, dok su Maze i Poutiainen sa 47 stotinki dijelile treće mjesto. Worley je zaostajala za vodećom, Rebensburg 63 stotinke.

Svakako da je rezultat današnjeg veleslaloma povezan sa dugom pauzom između dvije vožnje, a u takvoj situaciji je profitirala Tessa Worley koji ide na vrh sa 2:10.70.Viktoria Rebensburg i Kathrin Hoelzl  su zabrljale svoj drugi nastup, pa je pobjednica prvog veleslaloma Viktoria Rebensburg, na kraju zauzela tek 10. mjesto sa zaostatkom od sekunde i 56 stotinki, dok je Kathrin Hoelzl izletila sa staze.

Rezultati veleslaloma:
1.Tessa Worley (Fra) 2:10.70
2.Tanja Poutiainen (Fin) +0.01
3.Tina Maze (Slo) +0.31
4.Anemone Marmottan (Fra) +0.52
5.Marie-Michele Gagnon (Kan) +0.79
6.Taina Barioz (Fra) +1.06
7.Lindsey Vonn (SAD) +1.07
8.Julia Mancuso (SAD) +1.18
9.Andrea Fisbacher (Aut) +1.34
10.Viktoria Rebensburg (Nje) +1.56

Ukupni poredak u veleslalomu:
1.Tessa Worley (Fra) 232
2.Viktoria Rebensburg (Nje) 206
3.Tanja Poutiainen (Fin) 158

Ukupni poredak u SK:
1.Maria Riesch (Nje)  526
2.Lindsey Vonn (SAD) 381
3.Tanja Poutiainen (Fin) 276

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.