Težak pad Scheibera u Chamonixu
Mario Scheiber

Nova žrtva opasnih staza u SK - u

Težak pad Scheibera u Chamonixu

M. Maksimović

Crna serija u Svjetskom kupu se nastavlja i ove sezone.Nova žrtva je Mario Scheiber. Austrijski skijaš je doživio težak pad na treningu spusta u u francuskom Chamonixu, a prva dijagnoza je prijelom ključne kosti i slomljen nos.Scheiber je pao u gornjem dijelu staze te je nakratko izgubio svijest.

''On se nalazi na odijelu intenzivne njege, a dobro je što nema krvarenja u mozgu, i nije provijedio kičmu, noge i ruke , saopštio je doktor u bolnici u Chamonixu.

Najbolje vrijeme na treningu je ostvario Klaus Kroell sa 2:02.53.Sa četiri stotinke je drugi bio Georg Streitberger, dok je deset stotinki zaostao Christof Innerhofer.Utrke spusta i superkombinacije u Chamonixu je propustiti Bode Miller, Ted Ligety i Švicarac Carlo Janka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.