Težak pad Tesse Worley, Schild najbrža nakon prve vožnje

Slalom za skijašice u francuskom Courchevelu

Težak pad Tesse Worley, Schild najbrža nakon prve vožnje

Završena je prva vožnja ženskog slaloma u francuskom Courchevelu. Nakon prve vožnje vodeća je Bernadette Schild. 

Schild je prešla stazu za 51.71 sekundu. Samo 20 stotih dijelova sekunde iza Bernadette Schild, nalazi se njena prezimenjakinja Marlies, koja je do sada u karijeri slavila u 33 slalomske utrke. Između dvije Schild ugurala se Frida Hansdotter sa samo 13 stotinki zaostatka. 

Svjetska prvakinja Mikaela Shiffrin nalazi se na sedmoj poziciji sa 90 stotih dijelova sekunde zaostatka. Maria Hoefl-Riesch nije završila utrku, dok se francuska skijašica Tessa Worley povrijedila. Prve informacije kažu kako je Worley povrijedila desno koljeno, a sa stazu je napustila na nosilima. Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati i 25 minuta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.