Theaux zabavljao publiku, Roger probio tri ograde

Franz najbrži na treningu

Theaux zabavljao publiku, Roger probio tri ograde

Nakon Svjetskog prvenstva u Vailu/Beaver Creeku najbolji skijaši i skijašice nastavljaju sa utrkama Svjetskog kupa.

Skijaši su u petak u austrijskom Saalbachu vozili trening za utrku spusta koja je na programu u subotu, a najbrži je bio domaći skijaš Max Franz sa vremenom 1:49.41. Drugo i treće mjesto na treningu takođe je pripalo Austrijancima. Drugi je završio Georg Streitberger, dok je treću poziciju zauzeo Matthias Mayer.

Francuski spustaš Brice Roger doživio je težak pad, a nakon što je izletio sa staze probio je tri zaštitne ograde. S druge strane njegov zemljak Adrien Theaux našao je vremena i za malu akrobaciju i zabavljanje publike, dok je Kjetil Jansrud prilikom kontakta sa snijegom ostao bez jednog zuba.

Trening spusta u Saalbachu: 
1. Max Franz (AUT) 1:49,41
2. Georg Streitberger (AUT) + 0,54
3. Matthias Mayer * (AUT) +0,73
4. Josef Ferstl * (GER) +0,91
5. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,15
6. Marco Sullivan * (USA) +1,36
7. Guillermo Fayed (FRA) +1,41
8. Jared Goldberg (USA) +1,44
9. Benjamin Thomsen * (CAN) +1,45
10. Didier Defago (SUI)+1,60

* - promašili kapiju


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.