Magičan, spektakularan let Timija Zajca: Preletio Vikersund, komentatori i publika u delirijumu

Aterirao skoro u gledalište

Magičan, spektakularan let Timija Zajca: Preletio Vikersund, komentatori i publika u delirijumu

H. Zilić

Završeno je jučer pojedinačno takmičenje na Svjetskom prvenstvu u ski-letovima koje se održava u norveškom Vikersundu.

Nakon četiri serije titulu prvaka svijeta osvojio je Marius Lindivk iz Norveške, srebro je pripalo Slovencu Timiju Zajcu, a bronza Stefanu Kraftu iz Austrije.

Ipak, slavu je na neki način pokupio Slovenac Timi Zajc koji je u trećoj seriji spetkakularnim letom preletio Vikersund.

Zajc je aterirao na 243.5 metara, a veličina letaonice u Vikersundu je 240 metara. Naravno prilikom doskoka nije imao telemark jer je skoro doskočio na ravni dio letaonice.

Nakon ovog leta nastalo je oduševljenje u gledalištu, a ni komentatori nisu mogli suzdržati radost nakon ovog sjajnog leta koji je jedan od najdužih posljednjih nekoliko sezona u svijetu ski-letova.

Zajc je nije imao ni veliku pomoć vjetra, a da je vjetar bio saveznik letio bi još koji metar duže.

Top Komentari

Slana_carsija
Ljudi rade, treniranju, bore se... Kod nas slave titulu Bosne iz 79, i polufinale kupa uefa iz 86. I samo gledaju kako ovdje ništa ne valja, kako je na strani sve super
2 2
Zoi88
Tekst je copy paste sa index.hr
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi