Tina Maze pobjednica spusta u Cortini

Slovenka napokon na vrhu

Tina Maze pobjednica spusta u Cortini

Slovenska skijašica Tina Maze pobjednica je današnjeg spusta voženog u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. 

Prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa ostvarila je pobjedničko vrijeme 1:37.79, što je za 0.27 bilo brže vrijeme od drugoplasirane Marianne Kaufman-Abderholden iz Švicarske i 0.38 od trećeplasirane Tine Weirather iz Lihtenštajna. 

Vodeća skijašica svjetskog kupa Maria Hoefl-Riesch zauzela je četvrto mjesto sa 54 stotinke zaostatka za Tinom Maze, Anna Fenninger je bila peta, Stacey Cook šesta, Julia Mancuso sedma, Dominique Gisin osma, Nicole Schimdhofer deveta, a Lara Gut deseta. 

Vodeća u ukupnom poretku spusta i dalje je Maria Hoefl-Riesch sa 475 bodova, druga je Tina Weirather sa 400, Marianne Kaufmann-Abderhalden ima 389, Anna Fenninger 344, a peta Tina Maze 333 boda. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Maria Hoefl-Riesch sa 1011 bodova, Tina Weirather je druga sa 863 boda, slijede Anna Fenninger sa 839, Tina Maze 709, Lara Gut 696...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.