Tina Weirather slavila prvu pobjedu u sezoni

Tina Weirather slavila prvu pobjedu u sezoni

Tina Weirather iz Lihtenštajna ostvarila je prvu ovosezonsku pobjedu današnjim slavljem u Super G-u voženom u švicarskom St. Moritzu. 

Domaća publika je napunila gledalište u St. Moritzu očekujući pobjedu najbolje ovosezonske skijašice Lare Gut iz Švicarske, ali Gutova je takmičenje završila tek kao sedma. 

Tina Weirather je slavila sa vremenom 1:17,18 i ponovila uspjeh koji je ostvarila njena mama prije 39 godina. Ovo je Tini prvi plasman na podijum ove sezone, prethodno joj je najbolji plasman bilo četvrto mjesto. 

Najveću senzaciju dana priredila je Šveđanka Kajsa Kling, koja je sa 44. startnim brojem stigla do druge pozicije u vremenu 1:17,69, dok se kao treća na postolje popela Austrijanka Anna Fenninger sa vremenom 1:17,77. 

Prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa Tina Maze nije završila utrku, Maria Hofl-Riesch je završila kao osma, Dominique Gisin kao 15., a Nadia Fanchini kao 24. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti