Tomba dobio po nosu
Tomba La Bomba

Legendarni skijaš učestvovao u incidentu

Tomba dobio po nosu

M. Maksimović

Iako je legendarni Alberto Tomba tučnjavu na parkingu u mjestu Pragelato objasnio riječima
 - Iz čista mira me udario u bradu tako da sam pao u snijeg - čini se istina je dijelom ipak drugačija.

Sukob Alberta Tombe i neimenovanog ruskog turiste se dogodio na parkingu u poznatom zimskom turističkom odredištu Pragelatu koje je 60 kilometara od Torina. Tomba koji je sjedio u svom automobilu izgubio je vrlo brzo živce u koloni koja se stvorila zbog zaleđene ceste.

Kako Tomba nije prestajao trubiti nervozni Rus je izašao iz automobila i počeo udarati po automobilu Alberta Tomba. Kada je ''La Bomba'' izašao iz automobila, Rus je potegao, legendarni skijaš je završio u snijega dok se Rus zaključao u svoj automobil.  

 - Bojao sam se da ću i gore proći -  izjavio je Tomba za Quotidiano Nazionale te je naglasio da će pokrenuti tužbu protiv Ruskog turiste.

U svojoj karijeri Tomba je osvojio pet medalja na Olimpijskim igrama, sa svjetskih prvenstava ima dva zlata i dvije bronce, dok je u Svjetskom kupu ostvario 50 pobjeda, osvojivši Svjetski kup 1995. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.