Treća zaredom Teda Ligetyja
Ligety je u sjajnoj formi

Dominacija Amerikanca se nastavlja

Treća zaredom Teda Ligetyja

M. Maksimović

Ted Ligety je ove sezone nedodirljiv u veleslalomu. U tri utrke, Amerikanac je ostvario tri pobjede. Na stazi Gran Risa u Alta Badiji, Ligety je danas pobjedio Francuze, Cypriena Richarda i Thomasa Fanaru.

Pomenuti skijaši su na kraju jedini imali zaostatak unutar jedne sekunde. Staza je bila poprilično tvrda, zaleđena i u takvim uslovima je svoju priliku iskoristio Cyprien Richard.Francuz je nastupio nakon Ligetyja i na kraju je imao 15 stotinki prednosti.

Nakon nastupa Francuza došlo je do posljednjeg pomjeranja skijaša u vrhu poretka, barem dok na stazu nisu krenuli oni sa visokim startnim brojevima. Richard je pomakao Carla Janku, dok je Aksel Lund Svindal ostao kao treći sa 80 stotinki zaostatka. A onda su krenuli skijaši sa visokim startnim brojevima. Thomas Fanara se probio na četvrto mjesto, Ondrej Bank je došao na šesto mjesto, Matts Ollson sa brojem 39.je stigao na osmo mjesto.

Ted Ligety nije briljirao niti u drugoj vožnji, imao je tek peto vrijeme, ali je Cyprien Richard kiksao u srednjem dijelu staze izgubivši prednost iz prve vožnje. Thomas Fanara je bio najbolji u drugoj vožnji, jedini je išao ispod 1:14.00, pa je na kraju bio ispred Cuchea, Svindala, i Banka koji je završio među pet najboljih.

Rezultati veleslaloma:
1.Ted Ligety (SAD) 1:14.15
2.Cyprien Richard (Fra) +0.14
3.Thomas Fanara (Fra) +0.55
4.Didier Cuche (Švi) +1.16
5.Ondrej Bank (Češ) +1.30
6.Aksel Lund Svindal (Nor) +1.32
7.Matts Olsson (Šve) +1.73
8.Gauthier de Tessieres (Fra) +1.81
9.Stephan Goergl (Aut) +1.99
10.Davide Simoncelli (Ita) +2.00

Ukupni poredak u SK:
1.Ted Ligety (SAD) 321
2.Silvan Zurbriggen (Švi) 315
3.Dider Cuche (Švi) 294

Ukupni poredak u veleslalomu:
1.Ted Ligety (SAD) 300
2.Aksel Lund Svindal (Nor) 165
3.Cyprien Richard (Fra) 142

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti