Treneri za bojkot utrka u Val d' Isereu

Svjetsko prvenstvo u skijanju

Treneri za bojkot utrka u Val d' Isereu

Adnan Beganović

Treneri ženskih skijaških reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Val d' Isereu protestirali su zbog slabih sigurnosnih uslova na stazi na kojoj bi se trebao održati superveleslalom. 

Ekipno takmičenje koje je na rasporedu u srijedu pod velikim je znakom pitanja. Naime, treneri ženskih reprezentacija najavili su organizatorima da neće dozvoliti svojim reprezentativkama da voze superveleslalom ukoliko se uslovi na stazi ne poprave.

Oni smatraju da je staza preteška a njihove tvrdnje dokazuje i podatak da je na utrci muškog superveleslaloma od 67 prijavljenih skijaša čak 20 odustalo prije cilja utrke.

Patrick Rimi, trener kanadske ženske reprezentacije izjavio je da su se svi treneri složili i da nemaju namjeru dopustiti djevojkama da se na ovakvoj stazi takmiče. Organizatori su obećali da će uraditi sve što je u njihovoj moći samo da se Svjetsko prvenstvo nastavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.