Trijumf Hirschera u Alta Badiji, sjajan nastup Zupčića

Treća pobjeda u sezoni

Trijumf Hirschera u Alta Badiji, sjajan nastup Zupčića

Vještački snijeg u stazi u italijanskoj Alta Badiji nije pružio šansu najboljim svjetskim skijašima da uživaju u obje vožnje veleslaloma, a pobjedu danas odnio je aktuelni osvajač Velikog kristalnom globusa, Austrijanac Marcel Hirscher.

Austrijanac koji je u otvorio prvu vožnju, te po okončanju iste ostao na prvom mjestu, danas je trijumfovao u ukupnom vremenu od 2:30.17. Aktuelni osvajač Svjetskog kupa iza sebe je ostavio najvećeg rivala u veleslalomu Amerikanca Teda Ligetyja koji je 1,45 sekundi bio sporiji.

Treću poziciju zauzeo je Thomas Fanara koji je od Ligetyja bio sporiji tek 0,03 sekunde, dok je njegovog zemljaka Alexisa Pinturaulta od pobjedničkog podijuma dijelila jedna stotinka.

Felix Neureuther završio je utrku na 5. mjestu, a jedno od najvećih iznenađenja danas bio je hrvatski skijaš Filip Zupčić. 

Dobrom prvom vožnjom Hrvat je osigurao nastup u drugoj vožnji, a potom odlično odvezao i drugu vožnju koja mu je donijela sedmo mjesto.

Na kraju vrijedi kazati da je Hirscheru ovo bio treći ovosezonski trijumf kojim je smanjio zaostatak u generalnom poretku Svjetskog kupa za Kjetilom Jansrudom, dok se u poretku veleslaloma povećao prednost u odnosu na Ligetyja.

Već sutra se vozi nova utrka Svjetskog kupa za skijaše, a na programu je slalom u Madonni di Campiglio.

Utrka Svjetskog kupa, Alta Badia, veleslalom (muškarci):
1. Marcel Hirscher (AUT)   2:30.17
2. Ted Ligety (USA)   +1.45
3. Thomas Fanara (FRA)   +1.48
4. Alexis Pinturault (FRA)   +1.49
5. Felix Neureuther (GER)   +1.73
6. Roberto Nani (ITA)   +1.81
7. Filip Zubčić (CRO)   +2.67
8. Fritz Dopfer (GER)   +3.02
9. Gino Caviezel (SUI)   +3.04
10. Marcus Sandell (FIN)   +3.09

Generalni poredak Svjetkog kupa:
1. Kjetil Jansrud (NOR)  610 poena
2. Marcel Hirscher (AUT)  540
3. Dominik Paris (ITA)  345
4. Ted Ligety (USA)  326
5. Alexis Pinturault (FRA)  304

Poredak Svjetskog kupa u veleslalomu:
1. Marcel Hirscher (AUT)  360 poena
2. Ted Ligety (USA)  286
3. Alexis Pinturault (FRA)  230
4. Fritz Dopfer (GER)  188
5. Thomas Fanara (FRA) 177

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije