Trijumf sjajnog Reichelta, Jansrud slab na domaćem terenu
Foto: epa.eu

Spust u Kvitfjellu

Trijumf sjajnog Reichelta, Jansrud slab na domaćem terenu

Hannes Reichelt trijumfovao je u utrci spusta Svjetskog kupa koja je održana u Kvitfjellu s vremenom od 1:29.65.

Tridesetčetverogodišnji Austrijanac trijumfovao je ispred Kanađanina Manuela Osborne-Paradisa sa 30 stotinki prednosti, dok je Italijanu Werneru Heelu pripalo treće mjesto. Italijanski skijaš je za pobjednikom kasnio 38 stotih dijelova sekunde.

Za sjajnog austrijskog skijaša iz Salzburga ovo je bio treći podijum u utrkama spusta u posljednja tri takmičenja u okviru Svjetskog kupa, a prethodno je slavio i u Garmisch-Partenkirchenu. 

Domaći takmičar Kjetil Jansrud utrku nije završio onako kako se nadao. Norvežanin koji se bori za pobjedu u generalnom plasmanu sa Marcelom Hirscherom završio je utrku spusta tek na sedmom mjestu, te je tako sebi ugrozio i osvajanje malog kristalnog globusa u ovoj disciplini.

Svjetski kup, Kvitfjell (spust):
1. Hannes Reichelt (AUT) 1:29.65
2. Manuel Osborne-Paradis (CAN) +0.30
3. Werner Heel (ITA) +0.38
4. Guillermo Fayed (FRA) +0.40
5. Patrick Küng (SUI) +0.41
6. Travis Ganong (USA) +0.48
7. Kjetil Jansrud (NOR) +0.54
8. Georg Streitberger (AUT) +0.57
9. Dominik Paris (ITA) +0.60
10. Romed Baumann (AUT) +0.62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.