Trostruko slavlje Austrijanki

Cortina d'Ampezzo

Trostruko slavlje Austrijanki

Adnan Beganović

U talijanskoj Cortini d'Ampezzo vožena je šesta utrka veleslaloma za skijašice. Danas su se najbolje snašle austrijske skijašice koje su ostvarile trostruki trijumf.

Austrijska skijašica Kathrin Zettel je sjajno odvezla oba laufa i sasvim zasluženo pobjedila u Cortini. Iza nje su ostale njene sunarodnjakinje Michaela Kirchgasser na drugom i Elizabete Goergl na trećem mjestu.

Ovom pobjedom austrijska skijašica preuzela je vodstvo u generalnom poretku veleslaloma od Finkinje Tanje Poutianinen, koja je danas završila na 6. mjestu.

Slovenka Tina Maze je nakon jučerašnjeg 4. mjesta u spustu ponovo bila fenomenalna zauzevši također 4. mjesto i tako najavivši povratak u veliku formu prije Svjetskog prvenstva.

S obzirom da je druga u generalnom poretku Svjetskog kupa za skijašice, Nijemica Maria Riesch, ispala u prvom laufu, najveći dobitnik današnje utrke je vodeća u borbi za veliki kristalni globus, Amerikanka Lindsey Vonn, koja je zauzela 8. mjesto i tako povećala svoju prednost u odnosu na njemačku skijašicu.

Cortina d'Ampezo, veleslalom – žene:
1. Kathrin Zettel (Austria) 2:47, 10
2. Michaela Kirchgasser (Austria) 2:48, 49
3. Elizabete Goergl (Austria) 2: 48, 81...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.