U muškom spustu slavio Innerhofer, ženski prekinut

Prekid trke u Lake Louiseu, Vonn vodi

U muškom spustu slavio Innerhofer, ženski prekinut

Danas su muškarci u Beaver Creeku vozili drugi spust sezone, a slavio je Christof Innerhofer. Kod dama utrka je prekinuta zbog magle, a vodeća nakon 25 takmičarki je Lindsey Vonn.  

U drugom spustu sezone u američkom Beaver Creeku pobjedu je slavio Christof Innerhofer, vodeći u ukupnom poretku i pobjdenik u prvom spustu sezone, Aksel Lund Svindal bio je drugi. Za Talijanom je zakasnio 23 stota dijela sekunde. Treći je bio njegov zemljak Kjetil Jansrud. Svindal je vodeći i u poretku spusta, sa 180 bodova, drugi je današnji pobjednik Christof Innerhofer sa 104, dok je Jansrud treći sa 89 osvojenih bodova. U ukupnom poretku, 280 bodova ima Svindal, dok Ted Ligety ima 170, treći je sa 140, Marcel Hirscher. 

 

Prvi spust sezone vozile su danas dame u kanadskom Lake Louiseu, utrka je prekinuta zbog magle, a nakon 25 takmičarki ubjedljivo vodeća je Lindsey Vonn, Cook je druga sa zaostatkom od 1.73 sekundi, dok treće mjesto dijele Maria Riesch i Tina Weirather. Vodeća u ukupnom poretku je Tina Maze sa 310 bodova, Kathrin Zettel je druga sa 260, dok je na trećem mjestu Riesch sa 174 osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.