Ukrajinci slavili na "gostovanju" kod Seada Kolašinca
Foto: epa.eu

World-Team-Challenge

Ukrajinci slavili na "gostovanju" kod Seada Kolašinca

Teme:

World-Team-Challenge u biatlonu u kojeg je ugostio stadion njemačkog bundesligaša Schalkea pripao je ukrajinskom tandemu Sergeju Semenowu i Valentyni Semerenko.

Iako, takmičenje koje je održano na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu nije bodova za takmičenje Svjetskog kupa, pobjednicima je donijelo nagradu od 28.000 eura.

Utrka je održana pred gotovo 40.000 gledalaca, što nije malo obzirom da na terenu nisu bili fudbaleri popularnih Rudara čiji dres nosi u reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac. Zanimljivo je da su organitori ovoga takmičenja uložili velike napore kako bi ga orgnaizovali, a na stadion Schalkea dovezeno je 2500 kubnih metara snijega, tačnije 40 kamiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.