Vasilliev najbolji Ammann odmarao
Vasilliev je u Obersdorfu potvrdio kvalitetu

Loitzl je skočio 134 metra

Vasilliev najbolji Ammann odmarao

M. Maksimović

Rus Dimitry Vasilliev je pobjednik kvalifikacija u austrijskom Bischofshofenu koji je posljednja
stanica skijašima skakačima na Novogodišnjoj turneji.

Vodeći u ukupnom poretku Novogodišnje turneje, Wolfgang Loitzl je skočio 134 metara, ali je nastupao kao predkvalificirani skakač. Od predkvalificiranih skakača još je samo Martin Schmitt bio bolji od Loitzla, Nijemac je imao skok od 135.5 metara.

Norvežanin Anders Jacobsen je bio drugi sa najdužim skokom dana 137.5, dok je vrlo dobar rezultat  ostvario i Andreas Kuettel koji je skočio kao i Loitzl 134 metra.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa i drugi u poretku Novogodišnje turneje, Simon Ammann se nije pojavio na zaletištu baš kao ni Gregor Schlierenzauer. Tako ćemo sutra u prvoj seriji vidjeti dva zanimljiva duela. Schlierenzauer će skakati protiv Vasillieva, a Ammann protiv Jacobsena. Protivnik Wolfganga Loitzla je Nijemac Tobias Bogner.

Sutrašnnji skokovi počinju u 16:30 minuta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.