Vaultier preskočio Olyunina i uzeo zlato

Finale u krosu zanimljivo do posljednjeg trenutka

Vaultier preskočio Olyunina i uzeo zlato

Francuz Pierre Vaultier osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u snowboardu, disciplina kros. U vrlo zanimljivom finalu koji je održano po magli i jakoj kiši, Vaultier je u posljednja dva skoka uspio preteći Rusa Nikolaya Olyunina koji je završio drugi. Treće mjesto je pripalo Amerikancu Alexu Deiboldu.

Svjetski prvak u ovoj disciplini, Australac Alex Pullin otpao je u četvrtfinalu nakon što je krivo procjenio jedan skok.

Inače, disciplina kros po treći je put održana na ZOI, a oba dosadašnja zlata osvajao je Amerikanac Seth Wescott, koji u dobi od 37 godina nije došao braniti naslov u Soči.

Rezultati:
1. Pierre Vaultier (Fra)
2. Nikolay Olyunin (Rus)
3. Alex Deibold (SAD)
4. Paul-Henri de le Rue (Fra)
5. Stian Sivertzen (Nor)
6. Luca Matteotti (Ita)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.