Veleslalom: Shiffrin slavila u Semmeringu
Foto: EPA

Veleslalom: Shiffrin slavila u Semmeringu

E. Škorić

Amerikanka Mikaela Shiffrin bila je najbrža u utrci Svjetskog kupa skijašica koji je održan u austrijskom Semmeringu.

Shiffrin je za samo 15 stotinki danas slavila ispred Tesse Worley, koju je pobijedila sa 78 stotinki sekunde prednosti i u utorak na stazi Panorama.

Trećeplasirana je bila Njemica Viktorija Rebensburg, koja je zaostala 18 stotinki sekunde.

Shiffrin je u prvoj vožnji imala osam stotinki prednosti pred Rebensburg i deset stotinki bolje vrijeme od Worley, a 11. vrijeme druge vožnje bilo je dovoljno Amerikanki da  ispred Worley i Talijanke Manuele Moelgg.

U izjednačenoj utrci prvih deset skijašica naguralo se unutar jedne sekunde, a najveći skok najboljim vremenom druge vožnje napravila je Kanađanka Marie-Michele Gagnon koja se s 23. mjesta uspela sve do sedme pozicije.

S dvije uzastopne pobjede u Semmeringu Mikaela Shiffrin je stvorila 115 bodova prednosti u ukupnom redoslijedu u odnosu na najbližu pratiteljicu Švicarku Laru Gut. No, u redoslijedu veleslalomašica nakon pet utrka i dalje vodi Tessa Worley s 35 bodova prednosti pred Shiffrin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije