Vijest dana stiže iz MOK-a: Duh Olimpijade se vraća u Sarajevo?

Sjajna bi to stvar bila

Vijest dana stiže iz MOK-a: Duh Olimpijade se vraća u Sarajevo?

S. Grebović
Teme:

Tri grada su za sada izrazila želju za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2020. godine.

Američki Salt Lake City, Japanski Sapporo i Barcelona su predali kandidaturu za organizaciju najvećeg planetarnog događaja, što se tiče zimskih sportova.

Za nas u BiH posebno će biti interesantno da ukoliko se MOK odluči za Barcelonu, jer će se u tom slučaju takmičenje u ski skokovima održati u Sarajevu, dok će utrke alpskog skijanja biti vožene u Andori.

Nakon što je naša zemlja prošle godine uspješno organizovala EYOF, zimski olimpijski festival za mlade, duh Olimpijade bi se nakon punih 36 godina mogao vratiti u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Bez sumnje to bi bila velika stvar kako za grad Sarajevo, tako i za cijelu državu, a da li će do svega toga doći ostaje da se vidi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi