Viletta: Ne znam kako sam bio ovako brz

Švicarac iznenadio u kombinaciji

Viletta: Ne znam kako sam bio ovako brz

Nakon što je postavio slalomsku stazu, Ante Kostelić je poslao poruku " staza je je takva, ne bum se desil da neki padobranac dođe i osvoji medalju". A upravo se to dogodilo.

Pojavio sr Sandro Viletta, skijaš sa samo jednom pobjedom u Svjetskom kupu. I to u superveleslalomu iz 2011. godine. Bez medalja su ostali favorizirani Bode Miller, Ted Ligety, Alexis Pinturault... Viletta je na kraju imao 34 stotinke prednosti ispred Ivice Kostelića, odnosno 47 u odnosu na još jedno veliko iznenađenje, Chrstofa Innerhofera iz Italije.

" Ne mogu vam opisati svoje osjećaje, sve je ovo nevjerojatno i nepojmljivo. Svakako nisam bio favorit, a izgleda da zlato mogu zahvaliti uslovima na stazi i postavci Ante Kostelića. Ne mogu objasniti kako sam bio tako brz" rekao je kratko nakon utrke Viletta. Današnje zlato Vilette prvo je muško švicarsko u kombinaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije