Vjetar zaustavio spustaše u Val Gardeni
Bez skijanja u Val Gardeni

Ništa od spusta na Saslongu

Vjetar zaustavio spustaše u Val Gardeni

M. Maksimović

Izgledalo je kako će ovo biti napokon jedan pravi skijaški vikend u Evropi, barem do jutros. Do ove sedmice skijališta su imala problema zbog nedostatka snijega, a danas ga je bilo previše.

U Courchevelu je otkazan slalom skijašica, u Val Gardeni je prekinut spust skijaša. Dvadeset i jedan skijaš je prošao opasnim Saslongom, nakon čega je sudija  Günter Hujara odlučio prekinuti utrku zbog jakog vjetra na stazi. U tom  trenutku je vodeći skijaš bio Francuz Johan Clarey sa 1:55.80. Drugi je bio njegov zemljak Adrien Theaux sa 11 stotinki zaostatka, dok je treće mjesto držao
Švicarac Patrick Kueng sa 26 stotinki slabijim vremenom.

Utrka je prvi put prekinuta nakon nastupa Didiera Cuchea sa startnim brojem 18. Organizatori su čekali da se vjetar smiri, pa su svju utrku odradili Feuz, Svindal i Kroll, nakon čega je spust definitivno otkazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.