Vlhova stigla do treće pobjede u Leviju

Slavila u trci slaloma

Vlhova stigla do treće pobjede u Leviju

E. Škorić

Slovačka skijašica Petra Vlhova pobijedila je u današnjoj trci slaloma u finskom Leviju u okviru Svjetskog kupa.

Vlhova je stigla do treće pobjede u karijeri i to sa drugog mjesta poslije prve vožnje, a trku je završila s vremenom od minut, 49 sekundi i 98 stotinki.

Na drugom mjestu se našla Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je imala 21 stotinku prednosti nakon prve vožnje, ali je na kraju zaostala 10 stotinki za vodećom Vlhovom.

Švicarkinja Wend Holdener je bila trećeplasirana sa sekund i 35 stotinki zaotatka za prvoplasiranom skijašicom, dok je četvrta na kraju završila Šveđanka Frida Hansdotter, a peta Melanie Meillard iz Švicarske.

Vlhova je sada preuzela prvo mjesto u poretku slaloma, a prate je Shiffrin i Holdener. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije