Vonn ipak odustala od SP-a
Dva zlata na SP su dosta: Lindesy Vonn

Posljednje vijesti iz Francuske

Vonn ipak odustala od SP-a

Dvostruka pobjednica na Svjetskom prvenstvu u skijanju i vodeća skijašica svijeta u ukupnom poretku Amerikanka Lindzey Vonn ipak je odustala od daljeg takmičenja na SP-u.

Zbog posjekotine na palcu ruke Vonn je odlučila, uz konsultaciju sa ljekarima, da nije pametno ništa rizikovati te da je nastup u svjetskom kupu važniji od preostale dvije discipline SP-a, veleslaloma i slaloma.
Von je osvojila zlatne medalje u superkombinaciji i spustu, a njen povratak na stazu se očekuje relativno brzo, odnosno čim obavi preglede u domovini.
Vonn je prilikom proslave zlatne medalje osvojene u spustu otvarajući šampanjac porezala palac, a ljekar američke reprezentacije Jeff Harrison skijašicu je poslao na specijalistički pregled u Innsbruck.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.