Vonn napokon ispred Riesch
34.pobjeda u karijeri za Vonn

Vožen Super - G u Lake Louisu

Vonn napokon ispred Riesch

M. Maksimović

U međusobnom duelu dvije skijašice Lindsey Vonn - Maria Riesch, Amerikanka je tek u nedelju ostvarila pobjedu.Riesch je bila najbolja u prva dva spusta vožena u petak i subotu, Vonn je bila najbrža u nedelju kada se vozio superveleslalom.

Do devete pobjede u ovoj disciplini, ukupno 34.u karijeri, Vonn je doskijala u vremenu 1:20,72.Maria Riesch je opet bila blizu, dugo je vodila s obzirom da je imala startni broj deset, ali je Vonn uspjela pobjeći za 83 stotinke. Treće mjesto je pripalo Juliji Mancuso.Osvajačica dva srebra iz vancouvera je imala najbolja vremena na prolazima, ali je na kraju posustala, pa je za Marijom Riesch zaostala šest stotinki,za pobjednicom Vonn 89.U posljednjoj utrci za skijašice na sjevernoameričkoj turneji međiu pet najboljih, našle su se i dvije Austrijanke.Anna Fenninger je bila četvrta, Andrea Fischbacher peta.

Superveleslalom u Lake Louisu nije završilo 12 skijašica, a najgore je prošla Slovenka Maruša Ferk.Ona je pala u gornjem dijelu staze te je probila zaštitnu ogradu nakon čega je helikopterom prebačena u najbližu bolnicu.


Rezultati superveleslaloma:
1. Lindsey Vonn (USA) 1:20.72
2. Maria Riesch (Nje) +0.83
3. Julia Mancuso (USA) +0.89
4. Anna Fenninger (Aut) +1.11
5. Andrea Fischbacher (Aut) +1.62
6. Fabienne Suter (Švi) +1.71
7. Johanna Schnarf (Ita) +1.94
8. Jessica Lindell-Vikarby (Šve)  +1.97
9. Dominique Gisin (Švi) +2.30
10. Andrea Dettling (Švi) +2.33


Ukupni poredak u SK:
1.Maria Riesch (Nje) 514
2.Lindsey Vonn (USA) 345
3.Viktoria Rebensburg (Nje) 224
4.Elisabeth Görgl (Aut) 212
5.Julia Mancuso (USA) 204

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.