Vonn prekinula takmičarski dio sezone

Stomačne tegobe prekinule nastupe

Vonn prekinula takmičarski dio sezone

A. Haznadarević

Američka skijašica Lindsey Vonn prekinula je takmičarski dio sezone u Evropi zbog nedovoljne oporavljenosti od bolesti i vratila se kući u SAD. 

Trostruka pobjednica Svjetskog kupa vratit će se takmičenjima u Evropi u januaru, potvrdio je danas glavni trener američke reprezentacije Alex Hoedlmoser za AP.

 

"Izuzetno zahtjevan kalendar nije dozvolio Lindsey da se oporavi od stomačnih tegoba zbog kojih je prošlog mjeseca dva dana bila u bolnici na ispitivanjima", rekao je Hoedlmoser.

 

On je precizirao da će Vonn propustiti ovosedmični slalom i veleslalom u švedskom Areu, prenio je Tanjug.

 

"Moguće je da Vonn neće učestvovati ni u utrkama u Semmeringu 28. i 29. decembra", rekao je Hoedlmoser. 

 

Vonn je ove sezone pobijedila u tri uzastopna brzinske utrke u Lake Louiseu, u Kanadi, kao i u superveleslalomu u St Moritzu, a nije završila oba takmičenja u Francuskoj proteklog vikenda - u Val D'Isereu i u Courchevelu. 

 

"Udarila sam o kamen lijevom skijom u veleslalomu u Courchevelu i izgubila pravac. Prosto sam izgubila energiju koju obično nađem u najkritičnijim situacijama. Razmislit ću narednih dana kako da se ponovo vratim u formu. Pokušat ću da ostanem pozitivna", rekla je Vonn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.