Vonn prelazi u Head
Amerikanka Lindsey Vonn

Amerikanka napušta Rossignol

Vonn prelazi u Head

Amerikanka Lindsey Vonn, najbolja skijašica današnjice, u narednoj sezoni mogla bi napustiti Rossingol i preći na Head.

Ovo je epilog velike ekonomske krize koja trese sve grane sporta, pa tako i industriju koja se bavi proizvodnjim skijaške opreme.

No, za razliku od najpopularnijeg sporta na zemaljskoj kugli – fudbala - pojedini proizvođači skijaške opreme gotovo da jedva spajaju kraj s krajem, a u najvećim problemima je Rossingol.

Da u ovoj priči ima istine potvrdila je i sama Vonn, koja je na treninzima (Coronet Peak) skijala na Headovim skijama. Postoji i drugi razlog, a on se zove - smanjenje honorar. Zbog njega su ekipu napustili Manfred Moelgg i Massimiliano Blardone.

Dvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa potvrdila je da ugovor još nije službeno potpisan, no sudeći prema reagiranjima njezinog tima, kao i reakcijama ljudi u Headu, posao je veoma blizu konačne realizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.