Vonn propušta ostatak svjetskog prvenstva

Vonn propušta ostatak svjetskog prvenstva

Najbolja svjetska skijašica Lindsay Vonn odlučila je nakon spusta na svjetskom prvenstvu otići kući i pripremiti se za nastavak sezone, jer joj je ipak prioritet odrbana Globusa u svjetskom kupu.

Vonnova je prije dvije godine na prvenstvu u Val d'Iseru povrijedila palac desne ruke prilikom otvaranja šampanjca nakon pobjede u spustu što je bio razlog da se povuče sa prvenstva. Na ovom prvenstvu u Garmischu povrijedila je glavu prilikom pada na treningu veleslaloma.

"U petak ujutro osjećala sam se bolje pa sam ipak odlučila nastupiti u spustu superkombinacije. No, nakon prođene dvije trećine staze izgubila sam koncentraciju i premda se nisam osjećala loše kao u superveleslalomu, osjećam da nisam sto posto spremna i zbog toga sam odlučila propustiti kombinacijski slalom", rekla je sjajna Amerikanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.