Vonn se izjednačila s Janicom Kostelić

Nova pobjeda Lindsey Vonn

Vonn se izjednačila s Janicom Kostelić

Amerikanka Lindsey Vonn nastavila je svoj pobjednički niz u brzim disciplinama. Nakon jučerašnje pobjede u superveleslalomu, danas je zabilježila i spustašku pobjedu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Ovo je bila 30. pobjeda u karijeri najbolje američke skijašice svih vremena s kojom se izjednačila s Janicom Kostelić na osmom mjestu svih vremena po broju pobjeda. U svih pet spustova održanih ove sezone slavila je Lindsey Vonn.

Njezina sjajna forma krenula je u Banskom prošle godine. Nakon Banskog je odvozila dvanaest utrka u brzim disciplinama i upisala deset pobjeda, jedno drugo i jedno treće mjesto.

"Odradila sam odličnu utrku i na gotovo svim vremenima bila u prednosti, no Lindsey je ponovo u donjem dijelu staze, praktično u 200 metara, napravila četiri desetinke prednosti. To mi je neshvatljivo", rekla je drugoplasirana Maria Riesch.

"Ponovo mogu reći da nije moglo ispasti bolje. Volim Cortinu, ovdje sam i ranije imala uspjeha, pobijedila prije dvije godine. Presretna sam i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu", rekla je, pobjednica Lindsey Vonn.

Drugo mjesto iza Amerikanke osvojila je Njemica Maria Riesch s 42 stotinke zaostatka, dok je su treće mjesto podijelile Šveđanka Anja Paerson i Švicarkinja Nadja Kamer s 86 stotinki zaostatka.

Samo dvije stotinke izvan pobjedničkog postolja su ostale Fabienne Suter (Švicarska) i Ingrid Jacquemod (Francuska). Intersantan podatak je da su tri prvoplasirane skijašice korisnice Headovih skija.

Poredak prvih deset:

1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:37.70
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.42
3. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.86
3. Nadja Kamer (Švicarska, VOELKL) +0.86
5. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +0.88
5. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMON) +0.88
7. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska, ROSSIGNOL) +1.03
8. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +1.06
9. Aurelie Revillet (Francuska, SALOMON) +1.16
10. Daniela Merighetti (Italija, SALOMON) +1.28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.