Vonn slavila u Garmischu

Spust za skijašice

Vonn slavila u Garmischu

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je spusta za Svjetski kup alpskih skijašica u Garmisch- Partenkirchenu.

Američka skijašica nastavila je tako s dominacijom u ovoj sezoni, a u njemačkom ski-centru došla je do rekordne 50. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri.

Vonn je na stazi "Kandahar" slavila s rezultatom 1:44.86, čime je došla do devete ovosezonsezonske pobjede u Svjetskom kupu. Novom pobjedom Amerikanka se učvrstila na prvom mjestu generalnog plasmana Svjetskog kupa s 1.350 bodova, 482 boda više od drugoplasirane Slovenke Tine Maze.

Švicarka Nadja Kamer osvojila je drugo mjesto sa 41 stotinkom zaostatka za Vonn, dok je Tina Weirather iz Lihtenštajna bila treća (0.79).

Narednu utrku Svjetskog kupa najbolje svjetske skijašice voze u nedjelju, kada je u Garmischu na rasporedu superveleslalom. Vonn je prva favoritkinja i u ovoj utrci i nada se desetoj pobjedi u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.