Vonn slavila u St. Moritzu

Vožen spust za skijašice

Vonn slavila u St. Moritzu

Amerikanka Lindsey Vonn pobijedila je u petak u spustu koji se za superkombinaciju vozi u St. Moritzu s prednosti od 61 stotinku ispred Austrijanke Elisabeth Goergl i 91 stotinku ispred Njemice Marie Hoefl-Riesch.

I dok je Amerikanka bila najbrža u spustu s vremenom 1:43.53 treba vidjeti hoće li joj ta prednost biti dovoljna za pobjedu u superkombinaciji ispred skijašica koje su bolje u slalomu od nje poput Marie Hoefl-Riesch ili Slovenke Time Maze čiji je zaostatak 1:41.

Austrijanke Kathrin Zettel i Anna Fenninger također su u igri za postolje sa zaostacima od 1.61 i 1.75 kao i Amarikanka Julia Mancuso (1.31).

Slalom čini se rezultati zbrajaju s rezultatima već voženog spusta na rasporedu je u 14,00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.