Vonn sve bliža kristalnom globusu
Lindsey Vonn potvrdila klasu

Super G u Garmisch-Partenkirchnu

Vonn sve bliža kristalnom globusu

Skijašica Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, sve je bliže osvajanju Velikog kristalnog globusa, tačnije odbrani naslova. Amerikanka je slavila u današnjem superveleslalomu koji je održan u Garmisch-Partenkirchnu.

Potvrda da je Vonn definitivno najbolja u ovom trenutku stigla je danas u Garmischu. Vozila je perfektno, bez ijedne greške što je drugoj i trećoj Šveđanki Anji Paerson i Jessici Lindell-Vikarby bilo nedostižno.
Vonn je povećala prednost u ukupnom poretku u odnosu na Mariju Riesch na 178 bodova i Paerson (259).

Rezultati
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:22.16, 2. Anja Paerson (Švedska) +0.39, 3. Jessica Lindell-Vikarby (Švedska) +0.72, 4. Nadia Fanchini (Italija) +0.74, 5. Maria Riesch (Njemačka) +0.80…

Ukupni poredak
1. Lindsey Vonn (SAD) 1.114, 2. Maria Riesch (Njemačka) 935, 3. Anja Paerson (Švedska) 855, 3. Kathrin Zettel (Austrija) 776, 5. Tanja Poutiainen (Finska) 713, 6. Šarka Zahrobska (Češka) 457, 7. Elisabeth Goergl (Austrija) 449…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.