Vonn želi srušiti Schneider

Vonn želi srušiti Schneider

O. Lekić

Najbolja svjetska skijašica Lindsey Vonn (25) nakon što je uspješno zaliječila povredu potkoljenice najavila je da u novoj sezoni želi izjednačiti ili srušiti rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider od 14 pobjeda u Svjetskom kupu u jednoj sezoni.

"Svake sezone želim napredovati. Prije dvije godine sam skupila 9 pobjeda, prošle sezone 11, i sada želim ići dalje. Vreni Schneider je u jednoj sezoni skupila 14 pobjeda, znači da je to moguće, a najvažnije je da me posluži zdravlje", kazala je Lindsey Vonn, ukupna pobjednica Svjetskog kupa u posljednje tri sezone, koja je u karijeri ostvarila 33 pobjede.

Vreni Schneider je rekord od 14 pobjeda ostvarila u sezoni 1988/1989.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti