Vonnova iskoristila "poklon"
Najbolja na svijetu: Lindsey Vonn

Slalom u Garmisch Partenkirchenu

Vonnova iskoristila "poklon"

Amerikanka Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, stigla je danas Garmisch Partenkirchenu do svoje četvrte ovosezonske pobjede, druge u slalomu.

Amerikanka je bila treća nakon prve vožnje, ali su Austrijanke Kathrin Zettel i Michaele Kirchgasser, dvije vodeće skijašice, napravile velike greške pa se na kraju Vonn popela na najviše postolje u Garmisch Partenkirchenu.
Kirchgasser je odustla, a Zettel je u središnjem dijelu staze napravila grešku zbog koje je u cilj ušla kao 27. ali je naknadno diskvalifikovana zbog promašene kapije.
Za senzaciju dana pobrinula se mlada Slovenka Maruša Ferk, koja je zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji sa 16. mjesta iz prve vožnje stigla do pobjedničkog postolja. Odličnu trka i za hrvatske takmičarke. Ana Jelušić je završila na 4. a Nika Fleiss na 10. mjestu što im je rezultat sezone.

Rezultati
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:47.17, 2. Maria Riesch (Njemačka) +0.90, 3. Maruša Ferk (Slovenija) +1.16, 4. Ana Jelušić (Hrvatska) +1.19, 5. Šarka Zahrobska (Češka) +1.21, 6. Denise Karbon (Italija) +1.46, 7. Sussane Riesch (Njemačka) +1.49, 8. Sandrine Aubert (Francuska) +1.58, 9. Tanja Poutiainen (Finska) +1.63, 10. Nika Fleiss (Hrvatska) +1.67…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.