Vonnovoj superveleslalom u St. Moritzu

Svjetski kup za skijašice

Vonnovoj superveleslalom u St. Moritzu

Adnan Beganović

Američka skijašica Lindsey Vonn slavila je u superveleslalomu koji je danas vožen u St. Moritzu te je na taj način povečala svoju prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Današnja utrka superveleslaloma bila je jako zanimljiva, a u prilog ovoj tvrdnji ide podatak koji govori da je petoplasirana Slovenka Tina Maze za Vonnovom zaostala samo 23 stotinke.

Na drugom mjestu današnju utrku završile su dvije skijašice, Austrijanka Andrea Fischbacher i Francuskinja Marie Marchand-Arvie, a obje su za pobjednicom kasnile 17 stotinki.

St. Moritz, super G:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:01.77
2. Andrea Fischbacher (Aut) +0.17
2. Marie Marchand-Arvier (Fra) +0.17
4. Fabienne Suter (Švi) +0.21
5. Tina Maze (Slo) +0.23

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1311
2. Maria Riesch (Njem) 1174
3. Anja Pärson (Šve) 886
4. Kathrin Zettel (Aut) 829
5. Tina Maze (Slo) 701

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije