Vonnovoj zlato u superveleslalomu

Svjetsko prvenstvo

Vonnovoj zlato u superveleslalomu

Adnan Beganović

Na prvoj trci Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u francuskom Val d'Isereu vodeća u generalnom poretku skijašica Amerikanka Lindsey Vonn osvojila je zlato u superveleslaomu.

Malo je nedostajalo da se već prvog dana dogodi senzacija. Prije starta Amerikanke na prvom mjestu se nalazila mlada Francuskinja Marie Marchand - Arvier koja je fantastičnom vožnjom postavila vrijeme nedostižno za mnoge favoritkinje. Ipak, Vonnova je pokazala da je u ovom trenutku najbolja na svijeti i da nije slučajno prva u ukupnom poretku.

Iako je na kraju bila druga, mlada Francuskinja može biti prezadovoljna srebrom. Bronzanu medalju u superveleslalomu osvojila je Austrijanka Andrea Fischbacher.
Veliko razočarenje svojim navijačima priredila je braniteljica naslova, Šveđanka Anja Paerson, koja je poslije jako loše vožnje izletjela sa staze i tako nakon dva uzastopna naslova oprostila se od naslova Svjetske prvakinje.

Val d'Isere, superveleslalom, žene
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:20, 73, 2. Marie Arvier (FRA) 1:21, 07, 3. Andrea Fischbacher (AUT) 1:21, 13...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.