Vratio se i Benji Raich
Benjamin Raich slavio u veleslalomu

Veleslalom u Beaver Creeku

Vratio se i Benji Raich

Čini se da kako je sezona 08/09. godina povrataka najvećih skijaša zadnje decenije. To se odnosi na Hermana Maiera, Aksela Lund Svindala i Benjamina Raicha koji je postao pobjednik veleslaloma u Beaveru Creeku.

Iako je imao čak 1.08 sekundi zaostatka u odnosu na Teda Ligetya iz prvog laufa u drugoj vožnji je Austrijanac vozio fantastično, prije bi rekli letio po stazi i ušao u cilj u prvom vremenu. Ligety je već na startu druge vožnje pogriješi i tada je bilo jasno da će se morati zadovoljiti drugim mjestom. Treći je bio Svindal koji je nakon slavlja u spustu i superveleslalomu preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.
Vrlo dobar bio je i Ivica Kostelić, koji je specijalista za slalom, a koji je na kraju zauzeo 8. mjesto. Hrvatskom skijašu na ruku je išlo ispadanje Grubera, Millera i Albrechta, no to ne umjanjuje njegovu odličnu izvedbu u Americi.

Veleslalom
1. Benjamin Raich (Aut) 2:24.61, 2. Ted Ligety (SAD) +0.01, 3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.10, 4. Kjetil Jansrud (Nor) +0.15, 5. Davide Simoncelli (Ita) +0.31, 6. Didier Cuche (Šva) +0.58, 7. Didier Defago (Šva)) +0.75, 8. Ivica Kostelić (Hrv) +0.86, 9. Carlo Janka (Šva) +1.21, 9. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.21...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.