Washington izborio sedmu
Capitalsi su nadigrali Penguinse

NHL play-off

Washington izborio sedmu

Ekipa Washington Capitalsa izborila je sedmu, odlučujuću utakmicu polufinala play-offa nakon što je nakon produžetka slavila u Pittsrburghu sa 5:4. U finale se plasirao Chicago koji je ukupnim rezultatom 4:2 eliminisao Vancouver.

Ponovo je meč Capsa i Penguinsa ponudio ofanzivan hokej, mnoštvo uzbuđenja, golova i preokreta. Oba tima su u jednom trenutku «visila», ali se na kraju sa rezulatom 4:4 otišlo u produžetak. Junak Capitalsa nije bio Ovečkin. Rus nije bio posebno raspoložen, ali je zato na sceni bio njegov sunardonjak Kozlov koji je uz dva gola dodao i asistenciju. Gol za sedmi meč postigao je Steckel, dok su se ranije u strijelce upisali Fleischmann i Laich.

Baš kao ni Ovečkin, ni Malkin nije bio posebno inspirisan, iako je u nekoliko navrata «lomio» odbranu gostiju. «Pingvinima» nije pomogao ni sjajni Crosby, strjelac jednog gola, kao ni Guerin, Eaton i Letang koji su pogodili mrežu sjajnog Varlamova.

Šta tek reći za susret Chicaga i Vancouvera. Postignuto je čak 12 golova, a  Blackhawksi su slavili sa 7:5 i ušli u finale Istoka. Meč je odlučen u zadnjem periodu koji su igrači Chicaga dobili sa 4:2. Spomenimo i strijelce. Za domaće je tri gola postigao Kane, dva je dodao Toews, a po jedan Versteeg i Burish.

Sa druge strane precizni su bili Raymond, O'Brien, Sundin i dva puta Sedin.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.