Sve smo vidjeli večeras: Zimska sezona počela na čudan način, ski-skokovi nisu bili na snijegu

Takmičenje u Wisli mnoge iznenadilo

Sve smo vidjeli večeras: Zimska sezona počela na čudan način, ski-skokovi nisu bili na snijegu

H. Zilić

Nova sezona Svjetskog Kupa u skijaškim skokovima počela je na jedan poseban način takmičenjem u poljskoj Wisli. Mnogi će reći da da je to čudna odluka FIS-a, ali prvo takmičenje nije održano na snijegu nego na travi i vještačkoj podlozi. Da, dobro ste pročitali, takmičili su se najbolji letači današnjice na plastici.

Tačnije u pitanju su bile kvalifikacije za sutrašnje takmičenje.

Bez obzira na čudne uslove, vidjeli smo sjajan skok odmah na startu sezone i to u režiji domaćeg predstavnika.

Dawid Kubacki je aterirao na 140.5 metara što je bilo dovoljno za trijumf u kvalifikacijama.

Do drugog mjesta došao je norveški predstavnik Halvor Egner Granerud i tako možda najavio još jednu odličnu sezonu.

Da bi ovo mogla biti sezona Poljaka potvrdio je iskusni Piotr Zyla osvojivši treće mjestu u večerašnjim kvalifikacijama.

Oglasi

Iznenađenje je priredio Pihlipp Raimund koji je pokazao zašto je ove sezone u prvom timu Njemačke. Osvojio je treće mjesto sa skokom od 128.0 metara.

Inovacija u Svjetskom kupu u Wisli nije baš naišla na pozitivne komentare među ljubiteljima skijaških skokova.

Dakle, ova sezona je počela na plastici i travi, a nastavlja se normalno na snijegu 24. novembra kada takmičari sele u finsku Ruku.

FIS želi da zimski sportovi dobiju još više na populaciji, a s ovakvim potezima kao u Wisli teško da će šta uspjeti.

Inače za one koji slabije prate da kažemo da su se takmičar na mostu spuštali na posebnoj plastici, plastična trava je bila na doskočištu, a završni dio skakaonice bio je u prirodnoj travi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije